Het Wijksportteam

Het wijksportteam bestaat uit de beweegmakelaar, verschillende trainers, ook wel combinatiefunctionarissen of CF’ers genoemd, de buurtsportcoach en scholarshippers. Samen organiseren zij activiteiten zoals sportclinics, de Buurtsportclub en Streetsports om jeugd en jongeren te stimuleren om te gaan sporten. Het wijksportteam werkt hierin samen met sportaanbieders, scholen en andere partners in de wijk.

Buurtsportcoach

De Buurtsportcoach

Is te vinden op de pleintjes, courts en playgrounds in de buurt. Samen met de scholarshippers zorgt hij ervoor dat kinderen veilig en gevarieerd kunnen sporten. Tijdens de schoolvakantie organiseert hij toernooitjes met de lokale jeugd.

De Beweegmakelaar

Is hét aanspreekpunt voor scholen, sportverenigingen en andere organisaties in de wijk. De beweegmakelaar coördineert de organisatie van de Buurtsportclub, Streetsports en Clinics en stuurt het wijksportteam aan. Een flink gedeelte van zijn tijd besteedt hij aan het inroosteren van trainers en activiteiten. Selecteer hier je wijk om te zien wie de beweegmakelaar bij jou in de wijk is.

Combinatiefunctionaris-Harten-voor-Sport

De Combinatiefunctionaris

Is een ambassadeur voor zijn sport in de wijk. Als geen ander weet de CF’er kinderen te motiveren om te gaan sporten. De kennis van en het enthousiasme voor zijn eigen sport, maar ook andere sporten, brengt hij moeiteloos over tijdens clinics die onder en na schooltijd worden gegeven.

Scholarshipper-Harten-voor-Sport

De Scholarshipper

Is de assistent-trainer op de playgrounds en courts die in veel wijken zijn te vinden. Samen met de Buurtsportcoach begeleidt hij kinderen zodat zij leuk en veilig kunnen sporten in de buurt. De scholarshippers zijn jongeren, meestal bekend met de wijk omdat ze daarin zijn opgegroeid. Voor hun activiteiten als scholarshipper ontvangen ze een tegemoetkoming in hun studiekosten.

Activiteiten van het wijksportteam

logo-streetsports

Streetsports

Op de pleintjes, courts en playgrounds worden na schooltijd verschillende activiteiten georganiseerd door de Buurtsportcoach, zijn scholarshippers en soms door een organisatie uit de wijk. Meestal zien we hier jeugd tot en met twaalf jaar oud aan meedoen, maar ook jongeren ouder dan twaalf zijn welkom. We streven ernaar om met Streetsports gevarieerd te sporten. Zo wordt er onder andere gebasketbald, gevoetbald en gehockeyd. In de wintermaanden wordt Streetsports in de lokale gymzaal georganiseerd.

Lees meer…..

Clinics

De combinatiefunctionarissen geven sportclinics op pleintjes en in gymzalen, tijdens de gymles en na schooltijd. De clinics lopen uiteen van basketbal, tafeltennis en skateboarden tot bossaball. De combinatiefunctionaris heeft veel ervaring in het geven van zijn sport en weet als geen ander de leerlingen te stimuleren en enthousiast te krijgen voor zijn sport. De clinics worden in overleg met de vakdocent afgestemd op de behoefte van de school en leerlingen. Geïnteresseerd? Neem contact op met de beweegmakelaar Onderwijs en Sport bij jou in de buurt. Clinics worden ook gegeven bij het voorgezet onderwijs, kijk hiervoor bij het stedelijk sportteam.

Buurtsportclub*

Bij de Buurtsportclub kunnen kinderen meedoen aan allerlei sportactiviteiten voor maximaal € 1,50 per les. Lid worden is niet nodig. Zo kunnen kinderen vrijblijvend verschillende sporten uitproberen om er zo achter te komen welke sport het beste bij hen past. De lessen binnen de Buurtsportclub worden gegeven door de combinatiefunctionaris die de schakel is tussen zijn ‘eigen’ sportvereniging en de Buurtsportclub. Zo stromen kinderen die tijdens de Buurtsportclub de smaak te pakken krijgen makkelijk door naar een sportvereniging.

*Op dit moment actief in Noordwest en Overvecht en Zuidwest

Lees meer…