Stedelijk Sportteam

Trainers van verschillende sportverenigingen vormen samen het Stedelijk Sportteam in Utrecht. Het Stedelijk Sportteam werkt samen met de gemeente Utrecht,  SportUtrecht (voorheen Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht) en Stichting Jongerenwerk Utrecht om zoveel mogelijk jongeren te laten proeven van het veelzijdige sportaanbod in Utrecht. Naast de Sport Experience organiseren zij workshops en clinics voor leerlingen van diverse middelbare scholen tijdens en na schooltijd of zijn zij te vinden op pleintjes/courts in de wijk. Bekijk verder op deze pagina welke sportverenigingen mee doen aan het Stedelijk Sportteam.

Mee doen?

Het Stedelijk Sportteam (SST) organiseert workshops en clinics tijdens en na schooltijd. Benieuwd wat het Stedelijk Sportteam voor jou kan betekenen? Stuur een mail naar miranda.vanzoelen@sportutrecht.nl, coördinator SST.

BMX & MOUNTAINBIKE

bmx

BMX (of fietscross) en mountainbike zijn spectaculaire wedstrijd action sports. Beide disciplines kenmerken zich door snelheid, strijd, explosiviteit, tactiek en bovenal fietsbeheersing. We verzorgen clinics op de nieuwe BMX baan in Ruigenhoek. Hier kunnen de sporten echt beleefd worden. Indien er geen mogelijkheden zijn om naar de baan te komen bieden we opstap clinics aan op schoolpleinen of andere locaties.  BMX en mountainbiken sluiten goed aan op de belevingswereld van tieners, zowel jongens als meiden. Met deze fysieke als mentale uitdaging leren ze pas écht fietsen!

www.wvhetstadion.nl

Bas Kwaaitaal
Het Stadion
bsc_hetstadion@sportutrecht.nl
06-14140655

BOSSABALL & BEACHVOLLEYBALL

Bossaball Utrecht

Lijkt het jou leuk om te voetballen, volleyballen en tegelijkertijd ook trampoline te springen op een groot luchtkussen? Kom dan Bossaball spelen! Deze zomerse sport overgewaaid uit Brazilië is nu te spelen in Utrecht! Bossaball speel je in teams van 4 of 5 spelers, punten maak je door hoog te springen en de bal hard te slaan of te schoppen. Spektakel is dus gegarandeerd. Beachvolleyball is voor het grote publiek een stuk bekender. Lekker met de blote voeten in het zand en samen met je maatje proberen om met tactiek, sprongkracht en souplesse de tegenstander verslaan.

Kenneth Verwaal
Music & Sports
bsc_sportworx@sportutrecht.nl
06-54778430

BADMINTON

Badminton Utrecht

Badminton is een snel, technisch en tactisch spel waarbij je met verschillende soorten slagen je tegenstander hard laat lopen. Techniek, tactiek, inzicht, snelheid en conditie, je hebt het allemaal nodig! Nadat je eerste de basisslagen hebt geleerd eindig je uiteraard met een spel in wedstrijdvorm.

www.bc-castellum.nl,

www.dvs-kotomisi.nl,

www.usvhercules.nl

Randy

Randy van Schravendijk
BC Castellum, USV Hercules en DV KótoMisi
bsc_badminton@sportutrecht.nl
06-14 26 38 89

DANS

Dansen is een veelzijdige sport en wordt overal te wereld gedaan, waar en wanneer je maar wilt. Je werkt op een leuke manier aan je conditie, je souplesse, en dat alles op leuke muziek. Voor iedereen is er wel een stijl die het beste past.  Bovendien is het bewezen dat wanneer je danst er een gelukshormoon vrijkomt! Aarzel dus niet en neem contact op voor een swingende les.

www.pm-dance.nl

Placeholder image S

Macy Mulder
PM Dance
bsc_pm-dance@sportutrecht.nl

ATLETIEK

Atletiek Utrecht

Atletiek is dé sport waarbij concentratie, snelheid en conditie bij elkaar komen, en waarbij een fractie van een seconde het verschil kan maken tussen de eerste en de laatste plaats. Bij atletiekvereniging U-Track combineren we ontspanning, prestatie en gezelligheid voor zowel de all-round atleet als voor de specifieke onderdelen.

www.u-track.nl

Juul Acton
U-Track
bsc_u-track@sportutrecht.nl
06-45245399

RUGBY

Rugby Utrecht

Of je nou groot, klein, sterk of snel bent: voor iedereen is er een positie in het rugby. Kan jij bovendien tegen een stootje en lijkt het je leuk om samen met je teamgenoten de strijd aan te gaan op het veld, kom dan een keer rugbyen bij URC. Respect, plezier en vriendschap zijn onze kernwaarden, die van jou ook?

www.utrechtrugby.nl

Placeholder image S

Mathilde Twelkemeijer
bsc_urcrugby@sportutrecht.nl

SKATEBOARDEN

Skateboarden Utrecht

Skateboarden is een spectaculaire en technische sport, en met de juiste begeleiding kan echt iedereen het leren. Bij ons kun je allerlei nieuwe dingen uitproberen en leer je je angst te overwinnen. Kortom, heb jij doorzettingsvermogen en word je graag fysiek en mentaal uitgedaagd, dan is skateboarden echt wat voor jou!

https://skateparkutrecht.nl

 

Olaf de Koning
Skatepark Utrecht
bsc_skateparkutrecht@sportutrecht.nl
06-41036747