Stedelijk Sportteam

Trainers van verschillende sportverenigingen vormen samen het Stedelijk Sportteam in Utrecht. Het Stedelijk Sportteam werkt samen met de gemeente Utrecht,  Harten voor Sport, Vereniging Sport Utrecht en Stichting Jongerenwerk Utrecht om zoveel mogelijk jongeren te laten proeven van het veelzijdige sportaanbod in Utrecht. Naast de Sport Experience organiseren zij workshops en clinics voor leerlingen van diverse middelbare scholen tijdens en na schooltijd of zijn zij te vinden op pleintjes/courts in de wijk. Bekijk verder op deze pagina welke sportverenigingen mee doen aan het Stedelijk Sportteam.

Mee doen?

Het Stedelijk Sportteam organiseert workshops en clinics tijdens en na schooltijd. Benieuwd wat het Stedelijk Sportteam voor jou kan betekenen? Stuur een mail naar stedelijk-sportteam@hartenvoorsport.nl.

BMX

bmx

BMX (of fietscross) is een spectaculaire wedstrijd action sports en sinds het olympisch is geworden helemaal HOT! BMX staat voor Bicycle Motocross en kenmerkt zich door snelheid, strijd, explosiviteit, tactiek en bovenal fietsbeheersing. We verzorgen clinics op de nieuwe BMX baan in Ruigenhoek. Hier kan de sport echt beleeft worden op de grote bulten en kombochten. Indien er geen mogelijkheden zijn om naar de baan te komen bieden we opstap clinics aan op schoolpleinen of andere locaties. Vergeet niet dat BMX ook een stoere meidensport is. Kijk maar naar de successen van onze heldinnen op het internationale wedstrijdcircuit. BMX sluit goed aan op de belevingswereld van tieners. Met deze fysieke als mentale uitdaging leren ze pas écht fietsen!

www.wvhetstadion.nl/bmx

Bas Kwaaitaal
Het Stadion
bmx@hartenvoorsport.nl
06-14140655

BOSSABAL

Bossaball Utrecht

Lijkt het jou leuk om te voetballen, volleyballen en tegelijkertijd ook trampoline te springen op een groot luchtkussen? Kom dan Bossaball spelen! Deze zomerse sport overgewaaid uit Brazilië is nu te spelen in Utrecht! Bossaball speel je in teams van 4 of 5 spelers, punten maak je door hoog te springen en de bal hard te slaan of te schoppen. Spektakel is dus gegarandeerd.

Kenneth Verwaal
Music & Sports
bossaball@hartenvoorsport.nl
06-54778430

BADMINTON

Badminton Utrecht

Badminton is een snel, technisch en tactisch spel waarbij je met verschillende soorten slagen je tegenstander hard laat lopen. Techniek, tactiek, inzicht, snelheid en conditie, je hebt het allemaal nodig! Nadat je eerste de basisslagen hebt geleerd eindig je uiteraard met een spel in wedstrijdvorm.

www.bc-castellum.nl,

www.dvs-kotomisi.nl,

www.usvhercules.nl

Randy

Randy van Schravendijk
BC Castellum, USV Hercules en DV KótoMisi
ssu-badminton@hartenvoorsport.nl
06-14 26 38 89

WORSTELEN

Worstelen Utrecht

Worstelen is de sport voor ware kampioenen. Ga het gevecht aan met je tegenstander. “Luctor et emergo” oftewel: worstel en kom boven, alleen de sterksten blijven over. Jij als worstelaar moet proberen om je tegenstander zodanig op de grond te krijgen dat beide schouders tegelijk de mat raken. Schuilt er in jou ook een echte winnaar? Kom langs en laat het ons zien!

www.dehalter.com

Foto Nander

Mickey van der Wal
De Halter
dehalter2-worstelen@hartenvoorsport.nl
06-19419588

ATLETIEK

Atletiek Utrecht

Atletiek is dé sport waarbij concentratie, snelheid en conditie bij elkaar komen, en waarbij een fractie van een seconde het verschil kan maken tussen de eerste en de laatste plaats. Bij atletiekvereniging U-Track combineren we ontspanning, prestatie en gezelligheid voor zowel de all-round atleet als voor de specifieke onderdelen.

www.u-track.nl

Juul Acton
U-Track
utrack-atletiek@hartenvoorsport.nl
06-45245399

RUGBY

Rugby Utrecht

Of je nou groot, klein, sterk of snel bent: voor iedereen is er een positie in het rugby. Kan jij bovendien tegen een stootje en lijkt het je leuk om samen met je teamgenoten de strijd aan te gaan op het veld, kom dan een keer rugbyen bij URC. Respect, plezier en vriendschap zijn onze kernwaarden, die van jou ook?

www.utrechtrugby.nl

Merel de Jong
URC
urc-rugby@hartenvoorsport.nl
06-21899275

SQUASH

squash Utrecht

Squash is een snel en dynamisch spel waarbij je de tegenstander flink kan laten lopen. Of laat je tegenstander jou lopen? Naast de verschillende slagtechnieken die je leert, gaan we tijdens de training ook aan de slag met een stukje tactisch inzicht en uithoudingsvermogen zodat je na afloop genoeg bagage in huis hebt om zelf aan de slag te gaan!
www.kampongsquash.nl

Mark Aarts
Kampong Squash
kampong-squash@hartenvoorsport.nl
06-83705858

SKATEBOARDEN

Skateboarden Utrecht

Skateboarden is een spectaculaire en technische sport, en met de juiste begeleiding kan echt iedereen het leren. Bij ons kun je allerlei nieuwe dingen uitproberen en leer je je angst te overwinnen. Kortom, heb jij doorzettingsvermogen en word je graag fysiek en mentaal uitgedaagd, dan is skateboarden echt wat voor jou!

www.skatedays.nl

Olaf de Koning
Skatepark Utrecht
skateparkutrecht@hartenvoorsport.nl
06-41036747