Over ons

Wij helpen Utrechters  bij het vinden, beoefenen of organiseren van een sport of beweegactiviteit. Een actieve leefstijl kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid. We doen dit in alle wijken van Utrecht met de nadruk op krachtwijken. In de wijken Zuid en Overvecht zijn wij naast sport- en beweegstimulering ook actief op het gebied van vitaliteit.

 

Wijkgerichte aanpak

In elke wijk van Utrecht zijn twee van onze beweegmakelaars actief. Bij één van hen kan je terecht met al je vragen over sporten en bewegen in de wijk zoals; welk sportaanbod is geschikt voor mij? En; hoe kan ik mijn eigen sportaanbod opzetten? Zijn collega beweegmakelaar is samen met het wijksportteam de schakel tussen scholen en sportaanbieders. Bekijk hier welke beweegmakelaars actief zijn bij jou in de wijk en wat ze voor jou kunnen beteken.

 

Stedelijke aanpak

Naast wijkgericht, werken wij ook stedelijk aan diensten en activiteiten waaronder Beweegmaatjes en het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Via onze verschillende (sociale)mediakanalen zoals www.Sportstad-Utrecht.nl brengen wij de vele sport- en beweegmogelijkheden in onze stad onder de aandacht van Utrechters.

 

Samenwerking

Wij werken samen met sportaanbieders, onderwijs, zorg- en welzijnsorganisaties, actieve wijkbewoners en vrijwilligers aan een gezond en actief Utrecht. Lees hier meer over het grote plaatje…

Buurtsportclub
Beweegmakelaar Utrecht