De vitaliteitsmakelaar

Bewoners van Overvecht en Utrecht Zuid kunnen terecht bij de beweegmakelaar voor vragen, advies en ondersteuning rondom gezonde leefstijl. Daarom is de beweegmakelaar in deze wijken nu ook vitaliteitsmakelaar. De beweeg- en vitaliteitsmakelaar helpt en ondersteunt wijkbewoners bij alle zaken die een rol spelen in een gezonde leefstijl zoals sporten & bewegen, voeding of ontspanning.

 

Gezondheid

Heb je bijvoorbeeld een activiteit in gedachten rondom gezonde leefstijl, dan kan de beweeg- en vitaliteitsmakelaar je daar verder mee helpen. Denk aan een cursus gezond koken met restjes of de kunst van gelukkig zijn. De bewoner staat aan het roer en samen met de beweeg- en vitaliteitsmakelaar wordt gekeken wat mogelijk is. Daarbij is uw inbreng belangrijk! De beweeg- en vitaliteitsmakelaar sluit graag aan bij bijeenkomsten van bewoners- of partnerorganisaties. Zo kan je ons bijvoorbeeld uitnodigen om voorlichting te geven over gezonde voeding!

 

Beweegvragen

De beweeg- en vitaliteitsmakelaar helpt je ook bij alles dat te maken heeft met sporten en bewegen. Ben je benieuwd naar wat er te doen is bij jou in de buurt? Of wil je een eigen beweeg- of sportgroep opstarten? Nee dan contact op met de beweeg- en vitaliteitsmakelaar. Ook voor vragen over het jeugdsportfonds of de U-pas kan je terecht bij de beweeg- en vitaliteitsmakelaar.

 

Professionals

De beweeg- en vitaliteitsmakelaar is er niet alleen voor buurtbewoners. Ook andere instanties zoals de buurtteams, de medewerkers van de eerstelijns gezondheidszorg en sociaal makelaars kunnen mensen doorverwijzen naar de beweeg- en vitaliteitsmakelaar.

Wijken

Bekijk wie de beweeg- en vitaliteitsmakelaar in Overvecht is.

Bekijk wie de beweeg- en vitaliteitsmakelaar in Utrecht Zuid is.

Advies van Harten voor Sport

Waar helpt de vitaliteitsmakelaar je mee?

  • advies over passend sportaanbod in jouw wijk
  • informatie over gezonde voeding
  • informatie over het belang van ontspanning en manieren om te ontspannen
  • hulp bij het opstarten van cursussen en workshops rondom gezonde leefstijl
  • koppelen van beweegmaatjes
  • hulp bij het opstarten van een sport- of beweeggroep
  • ondersteuning bij promotie van je sport- of beweeggroep
  • voorlichting en educatie rondom gezonde leefstijl