Happy News Overvecht

Koningsspelen op Joannes XXIII

 

Worstelmatten, voetballen, lacrosse sticks, een bootcamp parcours, oranje versiering, atletiekonderdelen, bidons water en bovenal: heel veel vrolijke, bezwete gezichten. Onder een strakblauwe lucht en stralende zon vonden vrijdag 20 april de Koningsspelen plaats. Alle scholen die zich daarvoor hadden aangemeld begonnen de dag met een Koningsontbijt, om daarna het startschot te geven voor het sportieve programma. Ook basisschool Joannes XXIII in Overvecht deed mee aan deze gezonde, sportieve, vrolijke dag met koninklijk tintje.

De invulling van de Koningssportdag wordt bepaald door de deelnemende scholen. Het programma voor de midden- en bovenbouw van basisschool Joannes XXIII bestond dit jaar uit worstelen, atletiek, lacrosse, bootcamp/ obstacle run en voetbal bij Sporthal De Dreef. De kleuterklassen deden spelletjes op het schoolplein.

Nieuwsgierig en een beetje onwennig staan de leerlingen met een lacrosse stick in hun hand rond ‘meester Tim’ van de Lacrosse Academy. Geduldig probeert hij ze de beginselen van -het voor de meeste leerlingen onbekende- lacrosse bij te brengen. Verderop worden leerlingen in het Engels aangemoedigd door Brandon, die de bootcamp clinic verzorgd. Terwijl zweetdruppels over hun verhitte voorhoofden parelen, doen de leerlingen hun best het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Na 30 minuten klinkt op het voetbalveld een fluitsignaal: tijd voor een flinke slok water en het volgende onderdeel!

De Koningsspelen, die in 2013 voor het eerst georganiseerd werden, zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op de vrijdag voorafgaande aan Koningsdag. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het gezamenlijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het doel: laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook leuk is.

Na de pauze vliegen, onder leiding van juf Ilse,  op het atletiekveld de ‘kogels’ door de lucht en wordt voluit gesprint. In de gymzaal leert combinatiefunctionaris Adam de leerlingen de fijne ‘kneepjes’ van het worstelen. Uitdagend staan de leerlingen tegenover elkaar: wie gaat er als eerste naar de vloer? Ook de jongste leerlingen staan hun mannetje; dapper neemt een meisje uit groep 3 het op tegen een meisje uit groep 5.

Hoewel de leerlingen bloedfanatiek zijn en zich, vooral op het voetbalveld, niet zomaar gewonnen geven, overheersen de vrolijkheid en het plezier. Het is duidelijk dat er volop genoten wordt van deze sportieve dag. Misschien nog wel het meest door de leerlingen die na schooltijd vrijwel nooit sporten. Wie weet hebben ze vandaag wel ontdekt dat er een ware worstelaar in ze zit en zien we ze binnenkort terug op de mat van KSV Antaeus in buurthuis De Boog!

 

Meer informatie:

Koningsspelen: https://www.koningsspelen.nl/

Worstelen: http://www.ksv-antaeus.nl/

Lacrosse: https://lacrosse-academy.nl/ en http://www.domstaddevils.nl/

Share your thoughts